Aktuality
Dokumenty
Uživatel: Nepřihlášen | Přihlásit se

Ve čtvrtek 3. července zahájil v Nebanicích již 22. ročník mezinárodních závodů spřežení CAI3*. Úvodní den byly na programu drezurní úlohy jednospřeží. Tzv. „singlů“ se sešlo celkem 24, přičemž nejlepší výkon předvedl Bartolomiej Kwiatek s Lokanem.

 

Uvedený polský závodník měl na startovní listině hned dva koně. Nejprve do soutěže nastoupil s Nigerem, jehož rozhodčí ohodnotili 49,28 body, což nakonec stačilo na dílčí 5. místo. S Lokanem Bartolomiej Kwiatek odstartoval jako předposlední a jejich úloha se líbila nejvíce hned čtyřem z pěti rozhodčích. Jejich známka 37,95 byla bezkonkurenčně nejlepší, a to s rozdílem téměř osmi bodů! To Kwiatekovi dává velmi dobrou výchozí pozici do sobotního maratonu. Druhý Rakušan Rudolf Pirhofer obdržel totiž 45,31 bodů. Na dalších příčkách již bodové rozdíly nejsou tak výrazné. Z třetí příčky bude do terénní zkoušky nastupovat další rakouský reprezentant – Markus Leitner, jenž ztrácí na svého krajana zhruba 2,5 bodu. Pod 50bodovou hranici se dostal těsně ještě Jacob Arnold z USA. Jeho drezura byla oznámkována 49,28 body.

 

Českým vozatajům se v drezuře příliš nedařilo. Nejlépe ohodnocenou drezuru měl Jiří Kříž s Castillou-22. Ti obdrželi 60,93 bodu, což pro ně znamená dílčí 17. místo. Hned za nimi se umístili další dva Češi – Tomáš Barták s Generale Rmatou L-7 a Jaroslav Petřek s Lullymorem. Druhou desítku uzavírá Josef Leitner z Rakouska a za ním jsou zařazeni další Češi – Libor Kurka, Ota Bareš, Pavel Jadrníček a Jan Nesvačil. Kompletní výsledky najdete na adrese www.nebanice.com, kde jsou také odkazy na videa z vybraných jízd.

 

Závody CAI3* Nebanice, které probíhají pod záštitou ministra zemědělství ČR Mariana Jurečky pokračují v pátek od 10.00 hodin drezurami dvojspřeží, čtyřspřeží pony a čtyřspřeží velkých koní. Tato královská vozatajská disciplína je kvalifikačním závodem pro Světové jezdecké hry, kam by mělo odcestovat i české trio z rodiny Nesvačilových. Jiří senior, Jiří junior i Radek Nesvačilovi v Nebanicích nechybí a bude to pravděpodobně jediná příležitost je takto na závodech vidět před odjezdem na uvedený světový šampionát do Normandie.